HomePortalFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Making threads to link to banned members content grants an automatic ban
Meet the new KITO admins & hear their plans here.
You can use google search to find threads and posts here now. Example

Share | 
 

 Issues with port-forwarding Netgear N750 WNDR4300v2 (SOLVED)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Sparkoo
®
®
avatar

Game username : Sparkoo
Server : Azoptaos (Co-Owner/Server Host)
Female Posts : 16
Join date : 2014-02-10
Age : 19
Location : USA, CST

PostSubject: Issues with port-forwarding Netgear N750 WNDR4300v2 (SOLVED)   Sun Dec 13, 2015 4:33 am

I recently purchased a new router that seems to hate port forwarding. I was able to do it with my old router with little to no issues, though it was an older version (the one found in this guide: http://www.kitopen.com/t2049-how-to-port-forward-with-a-netgeaer-router-n-150).

Current Router: Netgear, N750 WiFi Router, WNDR4300v2

Attempted to follow Wit’s guide (http://www.kitopen.com/t3617-guide-how-to-host-your-impressive-title-server) as best I could, though there was a router difference.

Ports:
 
Protocols of each port (since they are not shown in the above image)
Azop 1 - TCP
Azop 2 - UDP
Azop 3 - TCP
Azop 4 - UDP

Example of port configuration page:
 

Firewall:
 

I have attempted the following:
-Allowing ports through firewall (pictured)
-Allowing server .exes through firewall
-Various orders for port forwarding (setting it up for external 40000-40010 for TCP/UDP etc instead of separate cases for each as pictured above)
-Having the server laptop connected directly to the router
-Actually reading the router manual
-Reading online guides
-DMZ server
-Static IP/IPv4/etc

The IP and IPv4 used have been checked, double checked, and triple checked, along with the correct ports by eyes other than my own.

Any ideas for what else could be attempted? Honestly, I'm expecting the fix to be stupid and simple.


Last edited by Sparkoo on Thu Dec 17, 2015 12:51 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
http://azoptaos.boards.net
Witacha
3D Modeler
3D Modeler
avatar

Game username : Witacha
Server : Land Of The Wolves(Owner)
Female Posts : 1191
Join date : 2012-06-15
Age : 18
Location : France

PostSubject: Re: Issues with port-forwarding Netgear N750 WNDR4300v2 (SOLVED)   Sun Dec 13, 2015 11:45 am

Try this http://www.howtogeek.com/howto/19249/how-to-assign-a-static-ip-address-in-xp-vista-or-windows-7/
Back to top Go down
http://witacha-asukata.deviantart.com/
Sparkoo
®
®
avatar

Game username : Sparkoo
Server : Azoptaos (Co-Owner/Server Host)
Female Posts : 16
Join date : 2014-02-10
Age : 19
Location : USA, CST

PostSubject: Re: Issues with port-forwarding Netgear N750 WNDR4300v2 (SOLVED)   Sun Dec 13, 2015 7:52 pm

Witacha wrote:
Try this http://www.howtogeek.com/howto/19249/how-to-assign-a-static-ip-address-in-xp-vista-or-windows-7/

Thank you for the response, but no luck.
Back to top Go down
http://azoptaos.boards.net
Witacha
3D Modeler
3D Modeler
avatar

Game username : Witacha
Server : Land Of The Wolves(Owner)
Female Posts : 1191
Join date : 2012-06-15
Age : 18
Location : France

PostSubject: Re: Issues with port-forwarding Netgear N750 WNDR4300v2 (SOLVED)   Sun Dec 13, 2015 9:35 pm

Maybe try to take a look at this website about your router?
http://www.manualslib.com/manual/887352/Netgear-Wndr4300v2.html?page=134#manual

Because i have no idea what's wrong :v
Back to top Go down
http://witacha-asukata.deviantart.com/
Sparkoo
®
®
avatar

Game username : Sparkoo
Server : Azoptaos (Co-Owner/Server Host)
Female Posts : 16
Join date : 2014-02-10
Age : 19
Location : USA, CST

PostSubject: Re: Issues with port-forwarding Netgear N750 WNDR4300v2 (SOLVED)   Sun Dec 13, 2015 10:34 pm

Nope. That page says exactly the same thing as the router manual I've already gone through.
(http://www.downloads.netgear.com/files/GDC/WNDR4300v2/WNDR4300v2_UM_23dec2014.pdf)

Even if you have no idea what's wrong, I appreciate your time either way. vuv
Back to top Go down
http://azoptaos.boards.net
Sparkoo
®
®
avatar

Game username : Sparkoo
Server : Azoptaos (Co-Owner/Server Host)
Female Posts : 16
Join date : 2014-02-10
Age : 19
Location : USA, CST

PostSubject: Re: Issues with port-forwarding Netgear N750 WNDR4300v2 (SOLVED)   Thu Dec 17, 2015 12:51 am

Update to say I was able to solve it. Apparently, I needed to bridge my modem and now everything works perfectly! c:

(This thread may now be locked/solved)
Back to top Go down
http://azoptaos.boards.net
 
Issues with port-forwarding Netgear N750 WNDR4300v2 (SOLVED)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Keeping I.T. Open :: SUPPORT :: Support :: Solved Support Issues-
Jump to: