HomePortalFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Meet the new KITO admins & hear their plans here.
You can use google search to find threads and posts here now. Example

Share | 
 

 Added a Logo then Crashes

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ЩΛЯ

avatar

Game username : ThisIsWar
Server : Eclipse
Female Posts : 373
Join date : 2015-03-02
Age : 17

PostSubject: Added a Logo then Crashes   Mon Jul 13, 2015 5:44 pm

I've added in a logo my friend had made for my game. This happens..
Back to top Go down
Jayx

avatar

Game username : Jayx
Server : Royal Elements
Female Posts : 340
Join date : 2012-03-19
Age : 19

PostSubject: Re: Added a Logo then Crashes   Mon Jul 13, 2015 6:49 pm

Did you edit this image yourself or save it directly off google? (if you used an image off google)

If you saved an image directly off google then it won't work.

If this is not the case I'm not sure what it is
Back to top Go down
Vιrus
Very Helpful
Very Helpful
avatar

Game username : Virus
Server : Miskai
Female Posts : 486
Join date : 2014-09-05
Age : 17
Location : deep in an existential crisis

PostSubject: Re: Added a Logo then Crashes   Mon Jul 13, 2015 8:29 pm

I've had this problem before.
You need to get the image from your computer, like Jay said, instead of Google or on your browser. Or if you changed the format of the image (say from .png to .jpg), it might mess things up.
Back to top Go down
ЩΛЯ

avatar

Game username : ThisIsWar
Server : Eclipse
Female Posts : 373
Join date : 2015-03-02
Age : 17

PostSubject: Re: Added a Logo then Crashes   Tue Jul 14, 2015 4:07 pm

I have got the image of my computer, my friend sent me it through skype (Is that the problem?) I've changed the format a few times to see if it works with the other format.
Back to top Go down
Hyper
Admin
avatar

Game username : Hyper
Server : Azoptaos
Male Posts : 490
Join date : 2014-02-09
Age : 19

PostSubject: Re: Added a Logo then Crashes   Tue Jul 14, 2015 9:30 pm

open it in gimp and do image > mode. make sure it's set to rgb. I get that error a lot with indexed images

________________________________
Back to top Go down
http://azoptaos.boards.net/
ShadoWolfozo

avatar

Game username : ShadoWolfozo
Server : GROWL: Spirits
Male Posts : 875
Join date : 2012-01-22
Age : 22
Location : Australia

PostSubject: Re: Added a Logo then Crashes   Wed Jul 15, 2015 7:49 am

Are you literally changing the ".png" to ".jpg" ??? Like renaming the file, removing the .png and typing .jpg ???
You'll break the file if you do that, it doesn't work like that.


You need to open the image in a photo editing program and RE-SAVE it as a .jpg
Back to top Go down
ЩΛЯ

avatar

Game username : ThisIsWar
Server : Eclipse
Female Posts : 373
Join date : 2015-03-02
Age : 17

PostSubject: Re: Added a Logo then Crashes   Wed Jul 15, 2015 3:30 pm

I'm not renaming it? Plus I have still wont work. I'll try your suggestion Hyper.
Back to top Go down
ЩΛЯ

avatar

Game username : ThisIsWar
Server : Eclipse
Female Posts : 373
Join date : 2015-03-02
Age : 17

PostSubject: Re: Added a Logo then Crashes   Wed Jul 15, 2015 3:33 pm

Hyper wrote:
open it in gimp and do image > mode. make sure it's set to rgb. I get that error a lot with indexed images
Sorry for Double posting but it's already set up as rgb? Whenever I save it with gimp it changes to an xcf and MS Paint wont open it so I can change the format.
Back to top Go down
ShadoWolfozo

avatar

Game username : ShadoWolfozo
Server : GROWL: Spirits
Male Posts : 875
Join date : 2012-01-22
Age : 22
Location : Australia

PostSubject: Re: Added a Logo then Crashes   Wed Jul 15, 2015 3:44 pm

What's the name of the file? (Full file name e.g. picture.jpg )
Back to top Go down
Icea

avatar

Game username : Icea
Server : Blazing Wolves (Co-Owner), Tales of Luzaris (Moderator) Canis Lupus (Mapmaker)
Female Posts : 195
Join date : 2015-02-09
Age : 15
Location : Canada

PostSubject: Re: Added a Logo then Crashes   Wed Jul 15, 2015 4:14 pm

In order to make it a .png, you must click "export" when saving, not "save", once you've clicked "export", name the file and put.png at the end. saving it only gives you .xcf

i hope i helped~
Back to top Go down
Skyia

avatar

Game username : Skyia
Server : Royal Elements
Female Posts : 144
Join date : 2014-09-14
Age : 17
Location : In your mind

PostSubject: Re: Added a Logo then Crashes   Wed Jul 15, 2015 7:21 pm

Ok. So I read what you guys were saying and it sounds like you guys are having trouble with Gimp.
To save the file you go to: File>Export as>Name.png
If it comes out a JPEG file just delete that whole name and put in name.png
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Added a Logo then Crashes   

Back to top Go down
 
Added a Logo then Crashes
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Keeping I.T. Open :: SUPPORT :: Support-
Jump to: